Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
rakkaat hevoset ja ponit


Valitsethan näistä ihanista hepoista itsellesi hoitsun!

<--Edellinen 3 / 13 Seuraava-->
[Capi.jpg]
Capi.jpg

Capi

      

Perustiedot

Virallinen nimi: TK Cappuiccino
Kutsumanimi: Capi, Cappe
Sukupuoli: ruuna
Syntynyt/Ikä: 11.8.1996
Rekisterinumero:

Rotu: Berberinhevonen
Väri: punarautias
Säkäkorkeus: 149 cm
Kasvattaja:  Sofia / Tallikukkula
Omistaja: Sofia
Hoitaja: ?

Koulutustaso:
KO: HeA
RE: 90 cm 
ME: 80cm
IRTO: 110cm 

Palkinnot/Voittosumma:
Sairaudet: -
Jälkeläiset: -

Sukutaulu

I

ii Iii
Iie
Ie Iei
Iee
E Ei Eii
Eie
Ee Eei
Eee

Luonnekuvaus

Hoitaessa: Capi on luonteeltaan aikas menevä, joten karsinassa seisominen rauhassa on sille lähes mahdotonta. Pahaa Capi ei kuitenkaan tee. Se ei ole ikinä potkinut tai purrut se vain liikkuu ja pyöri karsinassa. Vaikka tuntuisikin viisaalta laittaa se kiinni harjatessa niin sitä ei saa tehdä. Capi nimittäin saa siitä kohtauksen kun ei voi liikkua oman mielensä mukaan. Kaviot Capi antaa kuitenkin puhdistaa hyvin, eikä silloin liiku juuri ollenkaan. Kuolaimet saa helposti suuhun, koska Capi avaa suunsa itse auki. Satulan saa selkään jos on määrätietoinen ja reipas asenne, koska muuten Capi pyöri liikaa. Näin yleisesti kuitenkin Capi on helppo hoitaa, jos vain hoitaja ei anna Capin energian energian häiritä. Kun hoitaja voittaa Capin luottamuksen liikkuminen karsinassakin vähenee ja Capi rentoutuu harjatessa. 
Ratsastaessa: Capin selkään nuoseminen ei ole ihan helppo homma. Capi nimittäin on niin innoissaan ettei se jaksa seistä paikoillaan vaan lähtee liikkeelle, kun ratsastaja vasta ponnistaa selkään. Capilla ei voi ratsastaa ihan aloittelijat, koska meno alut ovat joskus  aivan valtavat ja kokeneemmankin ratsastajan on vaikea hillitä niitä. Tunneilla Capi innostuuu aina laukkaan jos jokin muukin hevonen tekee niin. Ja varsinkin esteet saavat Capin pirteäksi. Se rakastaa esteitä, mutta vauhti on yleensä liian luja hyvään ponnistukseen. Tämän takia Capia ei yleensä estetunneille haluttakkaan, mutta olisi todella hienoa, jos sen hoitaja yrittäisi saada Capia rauhallisemmaksi esteillä, koska tästä pojasta voi vielä tulla hyvä estehevonen. Maastoon ei Capilla kannata mennä ennen kuin pystyy hillitsemään sen kentällä aivan täysin. Varsinkin aavat paikat Capi laukkaa tuli käskyä tai ei. Kun mennään ryhmässä maastoon Capi laitetaan aina viimeiseksi, koska silloin se rauhoittuu eikä laukkaile sinne tänne.
Muiden hevosten seurassa: Capi on hyvin leikkisä. Se jaksaa leikkiä nuorten hevosten kanssa vaikka kuinka kauan. Ehkä leikit ovat silloin paljon hauskempia, koska Capi voittaa lähes aina. Vieraisiin hevosiin Capi tutustuu mielellään eikä rupea pomottamaan. Se hyväksyy mainiosti myös sen ettei ole lauman pomo.
Kisoissa: Capi on todella hermostunut. Sitä ei saa rauhoitettua millään. Tämän takia kisat menevät yleensä penkin alle. Esimerkikse estekisoissa se ei hyppää esteitä vaan katselee yleisöä varuillaan. Kuin peläten heistä jonkun heittävän kiviä itsensä päälle. Kun omalla turvallisella tallilla kisataan Capi jopa hyppää esteet, mutta vauhti on liian kova.
Muuta: Aina kun mennnään maastoon tai hypätään esteitä täytyy valuttaa kylmää vettä muutaman minuutin jokaiseen jalkaan.
 

Kilpailukalenteri

PVM Paikka Laji/Jaos Luokka Sijoitus
- - - - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -


Tekijänoikeus

Ulkoasu © Tidam / Tidamin Kopiointisivut
Tekstit © Sofia

Kuvat © Christiane Slawik©2019 Tallikukkula - suntuubi.com